#header-inner img {margin: 0 auto !important;} #header-inner {text-align:center !important;} -->

Pages

Wednesday, 30 September 2015

TRIP KE KOH SAMUI VIA SURATTHANI DAY 4-LAST DAY

12092015- Sabtu dah. Last day kat Samui. Pukul 8 driver ambik. Motor pulak, owner amik kat hotel pagi tu. Depart dari Surat Thani pukul 1pm waktu Thailand smpai KLIA2 pukul 3.30pm.

Last day


Driver amik dari hotel nak ke jetty. Then naik ferry. Brekfes pon dalam ferry.
Then tunggu di airport. Semua x sabra nk naik flight sbb nk mkn nasi lemak. Last2 nasi lemak abis. Ktorang pon mkn kat KLIA je tu pon mkn KFC. Alhamdulilah selamat smpai. On the plane, bnyk naa rase mcm naik roller coaster, rasa macam ade bonggol pon ye. Mane xnye, cuaca x berapa ok kot. Pergi dan balik camtu. Siap org menjerit lagi. Smpai KLIA naik bus ke KL Sentral RM11/pax/1 way. Then dari KL Sentral terus ke Keramat RM23 naik taxi. Dengan Ieda n Yaya. Yaya balik Kuantan hari Ahad . Ieda pon balik Sentul hari Ahad. Hopes dpt travel lagi dgn korag yg super best!!

P/S: balik dah x lalu nk snap pic. Sume sunburn smpai berkerak. HEHEHE

4 comments:

  1. nk tanye last day dari koh samui ke surat airport , depart kul 8am sempat ke catch flight kul 1pm kat surat airport?

    ReplyDelete
  2. Hi apple Ng:
    Perjalanan dari airport ke jetty 1 jam setengah. Then nak seberang ke koh samui 1 jam setengah. almost 3 jam. Sempat kalau depart kul 8. Biasanya, agent yg jual pakej fery + transfer akan buat anggaran yg tepat supaya x miss flight.

    ReplyDelete
  3. 2 ari kat koh samui je , cukup e ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. dalam koh samui 2 hari cukup if 1st day island hoping, 2nd day free and easy.

      Delete