#header-inner img {margin: 0 auto !important;} #header-inner {text-align:center !important;} -->

Pages

Thursday, 3 December 2015

TRIP KOH SAMUI VIA SURAT THANI 2.0 -DAY 3 LAST DAY KOH SAMUI, TIDUR DI DANNOK,THAILAND

Pagi-pagi kemas barang then check out terus pergi sarapan.









Then pergi  Hin Tai Hin Yai @ Grandmother Grandfather Rocks utk beli souvenir. Kat situ lah souvenir paling murah setakat ni. FM boleh dpt THB100/ 4pcs compared tempat lain ade yg jual THB150/pc.

Selepas membeli belah then gerak ke jetty lebih kurang 20 minit smbil tengok permandangan kampung2 di sana.





Sampai jetty letak barang, then laki aku pergi bei tiket ferry utk bawak motor dalam ferry. Tiket tu hrganya termasuk motor + rider + pillion (aku la tu). Kaunter tiket beli sebelum masuk jetty. Ade dorg bukak booth utk tiket.


Time ni ready nk boarding ke deck motor

Credit pic to Abg Nan and Sis Aimed  #2fwc
 


Then 11.30pm dah ready boarding. Yang bawak motor kena masuk deck vehicle. Macam 3 lagi pillion termasuk aku  terus naik deck passenger, means terus naik ats. xpayah nak rasa takut la sbb dorg akan tnjuk jalan. Then tunggu suami masing2 kat ats.

Dari atas ferry


1 jam setengah perjalanan ke Donsak Pier naik ferry. Then bila nak smpai semua ke bawah tmpt park motor.

parking dalam ferry. Dah nak keluar time ni.

Then sambung nxt entry okeh!

No comments:

Post a Comment